top of page

3 SKŁADNIKI = PEANUT BUTTER COOKIES - ciastka z masłem orzechowym GF

Zdjęcie autora: Asia BanadAsia Banad

Zaktualizowano: 8 kwi 2020

Nawet nie zauważycie kiedy będą gotowe. Nie zawierają mąki, dodatkowego tłuszczu i nie muszą zawierać cukru! Nie potrzebujecie miksera ani żadnych wymyślnych sprzętów.


Nie istnieje wymówka, żeby ich nie wypróbować. No chyba, że nie macie piekarnika lub macie alergię na orzeszki :D


Możecie nawet oddelegować dzieci, żeby je dla Was zrobiły, aż takie są proste! (a przy okazji dzieciaki się czymś zajmą pożytecznym i będą miały frajdę)


Ciasteczka Peanut Butter:


20 małych ciastek


  • 240g masła orzechowego (może być smooth lub crunchy)

  • 100g cukru/cukru pudru lub 75g eryczka (erytrolu)

  • 1 jajko


Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C. W misce wymieszać drewnianą łyżką (lub inna, lub ręcznie) wszystkie składniki. Kulać kulki i układać je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przycisnąć dwukrotnie widelcem.


Piec 7-8 minut do zrumienienia. Wyjąć i poczekać, aż przestygną (na gorącą są miękkie, po ostudzeniu zrobią się chrupiące).



Można je przełożyć dżemem i zrobić ciasteczka PEANUT BUTTER JELLY!









3513 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


P_Obszar roboczy 1.png

Cześć! Jestem Joanna Banad i stoję za POSYPANE. Piekę, gotuję, wymyślam przepisy, fotografuję i nagrywam – wszystko z miłości do smaku i pięknych kadrów. Łączę oryginalność z prostotą, tworząc przepisy łatwe do przygotowania, ale pełne radości. Prowadziłam przez 3 lata pracownię cukierniczą, organizuję warsztaty kulinarne, współpracuję z apetycznymi markami, a dodatkowo mam magistra z dietetyki klinicznej. Jestem autorką ebooków „Słodka wiosna” i „Słodkie Święta” oraz współautorką książki „K5 Domowa Gastrobanda”. A jeśli lubisz podcasty, sprawdź na mój: „Niech jedzą ciastka”! 🍰

bottom of page