Asia Banad

24 mar 20201 min

3 SKŁADNIKI = PEANUT BUTTER COOKIES - ciastka z masłem orzechowym GF

Aktualizacja: 8 kwi 2020

Nawet nie zauważycie kiedy będą gotowe. Nie zawierają mąki, dodatkowego tłuszczu i nie muszą zawierać cukru! Nie potrzebujecie miksera ani żadnych wymyślnych sprzętów.

Nie istnieje wymówka, żeby ich nie wypróbować. No chyba, że nie macie piekarnika lub macie alergię na orzeszki :D

Możecie nawet oddelegować dzieci, żeby je dla Was zrobiły, aż takie są proste! (a przy okazji dzieciaki się czymś zajmą pożytecznym i będą miały frajdę)

Ciasteczka Peanut Butter:

20 małych ciastek

  • 240g masła orzechowego (może być smooth lub crunchy)

  • 100g cukru/cukru pudru lub 75g eryczka (erytrolu)

  • 1 jajko

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C. W misce wymieszać drewnianą łyżką (lub inna, lub ręcznie) wszystkie składniki. Kulać kulki i układać je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przycisnąć dwukrotnie widelcem.

Piec 7-8 minut do zrumienienia. Wyjąć i poczekać, aż przestygną (na gorącą są miękkie, po ostudzeniu zrobią się chrupiące).

Można je przełożyć dżemem i zrobić ciasteczka PEANUT BUTTER JELLY!

    33110
    7